Az alábbiakban cégünk legfontosabb azonosító adatait találhatja. 

Teljes név: Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Nonprofit Kft.
Székhely (és számlázási cím): 2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.
Értesítési (posta-) cím: 2500 Esztergom, Pór Antal tér 1.
Ügyfélszolgálati iroda: 2500 Esztergom, Pór Antal tér 1.
Telefon: (+36-33) 313-084
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlapcím: www.eszkozkft.hu
Adószám: 13051570-2-11
Cégjegyzékszám: 11-09-009359
A pénzforgalmi jelzőszám: (bankszámlaszám)
Raiffeisen Bank: 12025000-00172417-00100001

A társaság bankszámlája felett az ügyvezető rendelkezik. 

Cégünk korlátolt felelősségű nonprofit társaság formájában működik.
Főtevékenysége: a nem veszélyes szilárd hulladék kezelése.
Tulajdonosok és tulajdoni arányok:
Esztergom Város Önkormányzata: 51%,
Terszol Zrt.: 24%,
Vertikál Zrt.: 15%
Enviroinvest Zrt.: 10%

Engedélyek:

Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal által 13917-13/2016 számon módosított 9870-13/2015 számú nem veszélyes hulladékok gyűjtési, előkezelési engedélye.

Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Tatabányai Járási Hivatala által kiadott 185-3/2017 számú, nem veszélyes hulladékok előkezelési, hasznosítási engedélye.

Pest Megyei Kormányhivatal által kiadott PE/KTFO/01044-10/2020 számú, nem veszélyes hulladékok országos szállítási, gyűjtési engedélye.

KÜJ száma: 100 832 798
KTJ száma: 102 148 629

 (**A KÜJ szám a gazdálkodó szervezetre vonatkozó egyedi Környezetvédelmi Ügyfél Jel (KÜJ), mely a gazdálkodó szervezetet azonosítja; és létezik telephelyenként egy-egy Környezetvédelmi Területi Jel (KTJ) is, amely az egyes telephelyeket, objektumokat azonosítja.)

 

 

 

 

A társaság vezetőinek javadalmazása

Az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője Nagy Attila.
Havi bére: bruttó 700.000 forint.

A cég felügyelő bizottságának tagjai: Dr. Kovács Tamás, Ferencz Károly, Dr. Révfalvi Gergely.
Javadalmazásuk bruttó 10.000 forint.

 

A társaság szervezete

Az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató NP Kft. jelenleg 32 fő munkavállalót alkalmaz.

A döntési és végrehajtói jogkört egy személyben az ügyvezető gyakorolja.

A feladatok a következő képen oszlanak meg a munkavállalók között: a hulladék begyűjtésével, előkezelésével és szállításával 26 fő foglalkozik, ebből 9 fő sofőr, 17 fő rakodó; a hulladékkezelő telephely üzemeltetését 2 fő látja el; az ügyfélszolgálati iroda üzemeltetését, a pénzügyi és környezetvédelmi feladatok ellátását 3 fő végzi.

 

Társaságunk mérlegbeszámolói a http://e-beszamolo.im.gov.hu/oldal/kezdolap linken elérhetőek.

A tisztaság Eszköze – néhány szó a cégünkről 

Az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Nonprofit Kft. – az Eszköz Kft. – 2003-ban alakult, azzal a céllal, hogy a királyváros közigazgatási területén a köztisztasági feladatokat, jellemzően a hulladékgyűjtést, szállítást és elhelyezést ellássa. A várossal kötött közszolgáltatói szerződése 2013. december 31-ig volt érvényben, azaz a vonatkozó törvények és önkormányzati rendeletek értelmében települési szilárdhulladék-szállítás ügyében helyben kizárólagosan az Eszköz Kft-hez kell fordulni.  2014 év elejétől a közszolgáltatási feladatokat a VERTIKÁL Nonprofit Zrt. alvállalkozójaként látjuk el.

 

Az Eszköz Kft. a következő feladatokat látja el alvállalkozóként:

  • lakossági kommunális és lom hulladék gyűjtése, előkezelése, szállítása
  • gazdálkodó szervezetek kommunális hulladékának a gyűjtése, előkezelése és szállítása
  • szelektíven gyűjtött, hasznosítható csomagolási hulladék begyűjtése, előkezelése, hasznosítóknak történő átadása,
  • ügyfélszolgálat üzemeltetése

 

A társaság működése

Az országban található több hulladékkezelőhöz hasonlóan, 2009. július 16-án bezárásra került az Eszköz Kft. által üzemeltetett esztergom- kertvárosi hulladéklerakó. Az azóta Esztergom közigazgatási területén begyűjtött, valamint az egyéb – vállalkozások és magánszemélyek által a telephelyre beszállított – kommunális és lom hulladék a Vertikál Zrt. által üzemeltetett, Polgárdiban található hulladéklerakón kerül végleges ártalmatlanításra. A Kft. jelenlegi környezetvédelmi engedélye lehetőséget biztosít a begyűjtött, úgynevezett inert (kb. „építkezés során keletkezett”) hulladékok telephelyen történő tárolására, amelyek később a rekultiváció során felhasználásra kerülhetnek.

Az Esztergomi Köztisztasági Szolgáltató Nonprofit Kft. főtevékenysége a nem veszélyes szilárd hulladék gyűjtése, előkezelése és szállítása, amit a vállalat Esztergom közigazgatási területén végez. A lakossági hulladékgyűjtést a hatályos önkormányzati rendelet mellékletében meghatározott napokon és területeken végezzük.

Cégünk üzemelteti a kertvárosi, átrakó állomással felszerelt hulladékkezelő telepet is, ahol a begyűjtött hulladékok előkezelése és az inert hulladékok tárolása történik.

 

Szolgáltatásaink és rendezvényeink

Az Eszköz Kft. a települési szilárdhulladék-gyűjtésen és kezelésen, illetve építési törmelék és elektronikai hulladék átvételen túl Ügyfeleinek szolgálatára áll  konténeres hulladékszállítással is. Bérbe bocsátja, 4 m3-es-es, 5 m3-es-es, 7 m3-es-es és 8 m3-es-es konténereit, nem csak Esztergom közigazgatási területén, hanem Dorog, Csolnok, Leányvár, Tát, Tokod, Tokodaltáró, Tokod-Üveggyár és Pilismarót településekre vonatkozóan is.

A korábbi években ősszel és tavasszal – partnercégeinkkel közösen – megrendezzük az elektronikai hulladékok gyűjtésének akcióját, amikor a kijelölt pontokon, a kijelölt időpontban – jellemzően: hétvégén, szombaton – az esztergomi lakosok ingyenesen adhatják le a háztartásokban keletkezett mindenféle elektronikai hulladékaikat. Például: elektromos háztartási gépeket és szerszámokat, elektromos tűzhelyeket, számítógépeket, (használhatatlan, ám) ép állapotban lévő televíziókat és monitorokat, hűtőgépeket, MP3- és CD-lejátszókat, valamint ólomakkumulátorokat.

Számunkra fontos a környezettudatos magatartás kialakítása, amelyet gyerekkorban kell elkezdeni. Ezért 2011 tavaszán elsősorban a kisebbeket célzó „tavaszi környezetvédelmi hetet” indítottunk. Ennek keretében nekik szólt az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. országjáró, egyedülálló előadás-sorozatának esztergomi állomása, amikor a Balassa Bálint Gazdasági Szakközépiskola és Szakiskola kilencedik és tízedik évfolyamának tanulóinak a Kacskaringók Virtustársulat mutatta be a „Mi van?” című, interaktív környezetvédelmi drámajátékot. A „Doboz-nap” kezdeményezése az esztergomi óvodásokat és általános iskolásokat célozta. Bevonásukkal került sor az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) rendezvényére, amikor is a szervezők arra hívták fel a kicsik és a nagyok figyelmét, hogy a – (több rétegű) tejes, gyümölcsleves – italos kartonok szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható csomagolóanyagok. A szervezők összesítése és tapasztalata szerint jó példát mutatott a felnőtteknek Esztergom több mint háromezer óvodása és iskolása: húszezer fölötti darabszámban, 656 kilogrammnyi italos kartondobozt gyűjtöttek. A legügyesebbeket az IKSZ és Eszköz Kft. pénz-, illetve tárgyjutalomban részesítette.

A gyerekek részére 2011. május 12-én nyílt napot tartottunk a kertvárosi hulladékkezelő telepünkön, partnereink, a PET–palack-újrahasznosítással foglalkozó Fe-Group Invest Zrt. és az IKSZ Egyesülésközreműködésével. A mintegy kétszáz esztergomi ovis, hetven általános iskolás és harminc középiskolás kilenc csoportban, csoportonként kb. negyven perc alatt tudták megtekinteni a telephelyet, az Eszköz Kft. által biztosított ingyenes busz folyamatos ingajáratban hozta-vitte a gyerekeket reggeltől délutánig.

Május 14-én pedig – a tavaszi elektronikai hulladékgyűjtéssel egy napon – szerveztük meg a nyílt napot, ezúttal a felnőttek részére.

Az Eszköz Kft. igyekszik élni a lehetőségekkel, hogy az ügyfélszolgálati vagy munkaórákon túlmenően is élő kapcsolatot ápoljon az esztergomi lakossággal, gyerekekkel és felnőttekkel egyaránt. 2011-ben ezért vettünk részt az esztergomi Rugby Club Hotel által szervezett május 29-i Nagy-Duna sétányi Gyereknapi Sport-kavalkádon. Az egész napos rendezvényen az Eszköz Kft. erre az alkalomra összeállított környezetvédelmi totóval, szelektív hulladékgyűjtési bemutatóval és játékkal várta a gyerekeket, s hulladékszállítói autóit is „kipróbálhatták” a kisebbek és a nagyobbak. Ezért voltunk jelen a 2011. júniusi Pünkösdi Kiállítás és Vásárrendezvényén a Pézsa Tibor Városi Sportcsarnokban, illetőleg emiatt szerveztük meg ugyanott 2011. késő őszén az első Eszköz-focikupát, teremlabdarúgó-viadalt.

 

Felkészülten állunk a kihívások elé

Egy település köztisztaságért minden esetben az ottani helyhatóság az illetékes és az eljáró szerv, a köztisztasági szolgáltatást végső soron ellátó szakcég csupán az önkormányzati feladat szerződéssel hitelesített elvégzője. A cégünk tevékenységei közül a lakosság túlnyomó többségében a szemétszállítással találkozik. Ez a feladatkör speciális. A Hulladékgazdálkodási törvény (HGT) szerint mindenképp el kell végezni – hiszen az elszállítatlan szemét nem esztétikai kérdés, hanem egészségügyi: fertőzések, megbetegedések, járványok forrásává válhat.

Mottónk: „Legyen tiszta és rendezett Esztergom!